fp4Kontakt os:

CORONA: Hjælp og information

Coronavirus har bragt alle i en helt ny situation - vi betræder pt ukendt land; både den enkelte borger, forening og fællesskab.

coronavirus

Her har vi samlet links og kort info til/om foreskellige tiltag, informationer, gode råd, muligheder for hjælp osv. For overblikket skyld har vi delt informationerne op i forskellige sektioner: information til ramte borgere, information til foreninger og generel information. Se desuden Frivilligcentre og Selvhjælp Danmarks hjemmeside for endnu flere tilbud: [klik her].Hjælp til borgere

Lokale indsatser:

Bedre Psykiatri Slagelse
I denne tid, hvor vi ikke kan mødes, kan man som pårørende godt have brug for at tale med nogen, om hverdagen med psykisk sygdom i familien. Ønsker du en samtale med Hanne Møller fra Bedre Psykiatri Slagelse, så send en mail til : hanne@hmmail.dk / eller Ring eller send en sms til 22 80 54 55 Hanne Møller – i beskeden eller mailen skal der står telefonnummer og emailadresse, og du vil derefter blive kontaktet for en nærmere samtale.

Frivilligcenter Slagelse
Sammen Til Nye Fællesskaber og Mænd i Fællesskaber er fortsat i gang, men aktiviteterne justeres løbende, så de passer retningslinjerne, og vi opfordrer altså til, at man følger med på Facebook: www.facebook.com/frivilligslagelse

Røde Kors, Skælskør
Telefonkæden:
Denne tjeneste er målrettet aleneboende medborgere, som har brug for opringning hver morgen ca 08:30 til 09:30 - formålet er: Har du det godt?
Kontakt: Aktivitetsleder Lisa Medici tlf. 58 19 54 58.

Besøgstjenesten:
Besøgstjenesten foregår foreløbigt frem til den 13/4-2020 via telefon.
Denne tjeneste er målrettet aleneboende, som har behov for “møde” og samtale cirka 1-2 timer hver uge eller hver 14. Dag - efter individuel aftale. Formålet er at give medborgeren en god oplevelse sammen med andre.
Kontakt: Aktivitetsleder Winnie Juhl tlf. 58 14 32 58 eller 61 67 50 98.

Recovery Bulls Slagelse
Recovery Bulls Slagelse laver "Gå-tur for fællesskab" hver tirsdag fra kl. 15.00. Vi går i grupper på 5 og mødes ved Anvortskov slotsruiner og slutter af ved MacD med en kop varm kakao. Er du socialt udsat, og har du brug for et alkohol og stoffrit idrætsfællesskab, så tøv ikke med at møde op eller ring til Peter på: 27362316.

Derudover holder Recovery Bulls Slagelse fællesskabsaftener hver fredag fra 18:30-21:00 i Skælskør Varmestue – planlagt frem til 26-03-21. Du kan læse mere om begivenheden her: https://fb.me/e/29vcuI4sd

Headspace Slagelse
Ring til os på 25 97 43 44 mellem 12-18 tirsdag, onsdag og torsdag.
Eller send en sms til os på 1403 - husk at starte din besked med hs slagelse – så bliver du kontaktet.
I headspace Slagelse er vi nogen at tale med. Helt enkelt. Det er dig, der bestemmer. Det vil sige, at vi taler om netop det, du ønsker, og i det tempo, som du finder naturligt. Intet er for stort eller småt. Det vigtigste er, at du føler dig tilpas og tryg ved at tale med os.


Landsdækkende indsatser:

Gigtforeningen
Gigtforeningen har etableret et nyt tilbud om en samtaletjeneste for mennesker med gigt. Tilbuddet hedder Digitale Venner og giver mennesker med gigt mulighed for at tale med en anden, der kender til det at leve med en gigtsygdom. Man kan vælge at være frivillig, og være den der tager den første kontakt, eller blive gigtven, og være den der bliver ringet op. Målgruppen er alle fra 18 år og op.
Du tilmelder dig via hjemmesiden: Digitale Venner - tilmeld dig og få en samtaleven (gigtforeningen.dk) www.gigtforeningen.dk/det-sker/digitale-venner/
Er du i tvivl om noget, eller har du brug for hjælp til at tilmelde dig Digitale Venner? Så ring eller skriv til Karina Krichau på tlf. 39 77 80 35 eller e-mail DigitaleVenner@gigtforeningen.dk

 

SnakSammen.dk - En ny digital besøgstjeneste
Boblberg har sammen med Røde Kors etableret en digital besøgstjeneste, til de mange der er isolerede og karantæneramte.
Et stort antal frivillige samtalevenner sidder klar på www.SnakSammen.dk, hvor man kan have en samtale om hvad som helst, dette kan både indeholde det gode grin, men også ens bekymringer. Dem som gerne vil have et digitalt ”besøg”, kan via www.SnakSammen.dk booke en gratis snak med en frivillig samtaleven.

NEFOS, Landsorganisationen - Netværket for selvmordsramte
NEFOS er åben i tiden 9.00-18.00 alle ugens dage. Du kan stadig få telefonisk rådgivende og støttende samtaler af NEFOS.
Tlf. 51 90 95 84 eller 63 12 12 26.
mail: kontakt@nefos.dk
Link: www.nefos.dk

NEFOS yder tlf. støtte og rådgivning. Uanset om det er lang eller kort tid siden, du er ramt, kan du genoptage kontakten til os. Er du ny pårørende til en selvmordstruet person, kan det være hensigtsmæssigt at kontakte én uden for familien, for at undgå at gå i panik. Corona-virus aktiverer også din sorg over at have mistet ved selvmord. Kontakt os hvis du har brug for een at tale med – i fællesskab laver vi aftale om hyppigheden af samtaler.


Hjælpenetværket, Røde Kors
Du kan få hjælp via Hjælpenetværket hvis du:
- Er syg af Coronavirus og er derfor i hjemmekarantæne
- Er mistænkt for at være smittet og er derfor i hjemmekarantæne
- Er særlig udsat fx pga. sygdom eller alder og derfor har valgt at gå i selvisolation
Kan du svare ja til én af ovenstående, så ring til Hjælpenetværket på 35 29 96 60 eller skriv dig op via formularen på Røde Kors' hjemmeside www.rodekors.dk/corona/hjaelp, så kontakter de dig hurtigst muligt!

Ældre Sagen
Gode råd og inspiration til ældre i en tid med Corona
Link: www.aeldresagen.dk/om-aeldresagen/lige-nu/corona
Du kan få eller blive telefonven gennem Ældretelefonen og give et andet menneske og dig selv glæden ved at have nogen at snakke med.
Link: www.aeldresagen.dk/om-aeldresagen/lige-nu/aeldretelefonen

Hjerteforeningen
Information til hjertepatienter om Coronavirus og hjertekarsygdom. Læs om, hvordan du som hjertepatient skal forholde dig.
Link: www.hjerteforeningen.dk/corona
Ring til Hjertelinjen på 70 25 00 00 alle hverdage.

Diabetesforeningen
Her får du den seneste viden om diabetes og coronavirus.
Link: www.diabetes.dk/aktuelt/coronavirus.aspx
Ring desuden til diabetesrådgiverne på tlf. 63 12 14 16 - både dag og aften.

Lungeforeningen
Lungeforeningen tilbyder særlige råd, guides, inspiration og motionsøvelser til borgere med KOL og andre lungelidelser.
Link: www.lunge.dk/lunger/nyheder-nye-tiltag-mod-corona-virus-covid-19-hvad-skal-du-vaere-opmaerksom-paa-som-lungesyg
Ring desuden til Lungeforeningen alle hverdage kl. 10-15 på tlf. 35 25 71 76.

Kræftens Bekæmpelse
Få svar på ofte stillede spørgsmål om kræft og corona.
Link: www.cancer.dk/hjaelp-viden/hvis-du-har-kraeft/corona/spoergsmaal-og-svar-om-corona/
Ring til Kræftlinjen på tlf. 80 30 10 30 hverdage kl. 9-21 og weekenden kl. 12-17
Brug appen 'Sammenholdet' til at planlægge hjælp i dit netværk: Er du isoleret hjemme, og har du brug for hjælp til indkøb, at få luftet hunden, hentet medicin eller andet i en svær tid? Så kan Kræftens Bekæmpelses app ’Sammenholdet’ bruges til at samle familie, venner og naboer og koordinere de forskellige opgaver, du kunne have brug for hjælp til. Læs mere om appen: Sammenholdet. Appen er gratis og kan hentes i App Store eller Google Play


Mødrehjælpens akutlinje

Rådgivning på chat og telefon til gravide og forældre med behov for hurtig hjælp under coronakrisen
Link: www.moedrehjaelpen.dk/holdepunkt/akutlinje/ Telefon: 33 45 86 80


we.care psykologrådgivning
Gratis psykologisk rådgivning til Corona-ramte danskere.
Er du ramt af Corona-virusset? Få autoriseret psykologhjælp via skrift og video gratis.
Du skal ringe ind for at gøre brug af tilbuddet - tlf. 60 70 33 35.
Link: https://we.care/corona/


Børnetelefonen

Børnetelefonen giver svar online på børns sprøgsmål om corona.
Link: www.bornetelefonen.dk/corona-virus-spoergsmaal-og-svar-til-boern/
Som altid kan man også ringe og skrive på tlf. 116 111


Headspace
Headspace har oprettet en national headspace-telefonlinje: 25 97 00 00. Her kan du ringe og tale med en rådgivere hver dag kl. 12:00-18:00.
Der er også mulighed for chat mandag-torsdag kl. 12:00-18:00.
Link: www.headspace.dk/chat

Kommunernes Landsforening
Kommunernes Landsforening har oprettet en peer-linje, hvor erfarne peers er klar til samtale i hverdage mellem kl. 12.00-18.00. Der kan bookes samtaler ved at skrive en kort besked til Peer-linjen via. deres facebook-side eller på mail til peerlinjen@gmail.com. I mailen/beskeden beskriver man ganske kort, hvad man som udgangspunkt gerne vil tale med en peer om (f.eks. angst, struktur, ensomhed, depression).  
Link: www.facebook.com/peerlinjen/ 


Information til foreninger

Frivilligjob.dk
Covid-19 og din forening

CFSA
Gode råd om foreningsdrift og generalforsamlinger under coronavirus

CFSA
Pas på foreningens økonomi under coronavirus

Altinget
Sådan håndterer din forening eller civilsamfundsorganisation coronakrisenGenerel information

Myndighedernes fælles side

De danske myndigheder har etableret en fælles hjemmeside, hvor alle myndighedernes corona-relevante informationer er samlet.
Link: www.coronasmitte.dk

Slagelse Kommune
Retningslinier, info om lukninger og seneste nyt om coronavirus.
Link: www.slagelse.dk/kommunen/coronavirus